Tromso Rib-safari Zeevogels, zeehonden en adembenemende natuur


Omschrijving:

Prachtige excursie waarbij wij dicht bij de vogels en natuur komen. Zeer geschikt voor natuur fotografen, vogelkijkers en natuurliefhebbers!

Waarom geen walvissen?
Het is niet mogelijk de exacte route te volgen die de walvissen afleggen wanneer ze migreren. Ze volgen de haring en de grote aantallen die ooit in Tromso zijn geweest kunnen mogelijk niet terugkomen. MAAR: zijn er walvissen gespot in dit gebied op het moment dat u ons bezoekt zullen wij ons richten op de walvissen. De afgelopen jaren hebben wij vele orka’s en walvissen kunnen zien tussen november en januari, dus wij gaan er voor duimen dat ook dit voor het komende seizoen het geval is. De excursie
U wordt opgehaald in Tromso, bij het Scandic Ishavshotel, en per bus naar het basiskamp op Kvaloya eiland gebracht. Onderweg geniet u van de mooie omgeving terwijl u luistert naar de lokale gids die alles vertelt over wat u te wachten staat en waarnaar u moet kijken eenmaal in de boot. Dit is een goede kans om kennis te maken met een lokaal dorpje dat met visserij al generaties lang overleefd heeft. Onze kleine gemeenschap telt 270 inwoners en heeft een visfabriek van 100 jaar oud. Halverwege de tour gaan we het eilandje Gasvær bezoeken, een kleine eiland met een witte traditionele kerk gebouwd door de lokaalbevolking. Wij mogen zelfs binnenkijken zodat u een idee krijgt hoe de traditionele kerken van dit gebied uitzien. Hier zullen we ook genieten van een kopje koffie of thee terwijl de gids een verhaaltje vertelt over de cultuur en geschiedenis van dit eiland en de omgeving hiervan. Uiteraard krijgt u een extra laagje kleding en een survival-pak voor tijdens de tour. Na een veiligheidsinstructie gaan we aan boord en start het avontuur! Per RIB/zodiac gaan we op arctisch avontuur, langs de adembenemende kustlandschap met fjorden en baaien. Deze tour is zeer geschikt voor natuur fotografen, vogelkijkers en natuurliefhebbers. In dit gebied leven mooie vogels en andere dieren zoals rendieren, elanden, walvissen, zeearenden, kleine alken, koningseider en meer. Er is een grote zeehonden populatie in dit gebied en regelmatig zien we ze onderweg; uitrustend langs de kant of met hun hoofd uit het water kijkend naar ons. Vergeet niet uw camera mee te nemen voor de mooiste herinneringen! De excursie is op aanvraag te boeken in de periode van 1 november t/m 31 maart en is niet geschikt voor kinderen onder 11 jaar.
Minimum aantal deelnemers 6 personen. Let op!
Bootexcursies zijn altijd weersafhankelijk en in geval van slecht weer geven we altijd drie opties:
1. We proberen om te boeken naar een grote boot indien beschikbaar
2. De tour volledig restitueren voor dat de tour van start gaat
3. Mocht het weer veranderen terwijl we op zee zijn en we moeten noodgedwongen terugkeren kunnen wij geen restitutie geven, maar u krijgt dan een nieuwe tour aangeboden op een van de volgende dagen (indien nog niet volgeboekt). Is dit niet mogelijk zullen we 50% restitueren.
In het hoogseizoen zijn de meeste afvaarten volgeboekt en er wordt daarom aangeraden meer dan een excursie te boeken zodat u verzekerd bent van een tour indien het weer slecht is. Duur: ca. 5 uur
Vertrek: 09.00 uur (di,do,za)Webwinkel: BBI-Travel
 
Prijs: € 0.00
 

©2022 De beste vakantie deals - TopVakantieDeals.nl | Privacy statement