Met een lokale gids bezoek je verschillende traditionele restaurants, waar je vele
IJslandse specialiteiten kunt proberen, zoals flatkaka (soort pannenkoekje) met
hangikjot (gerookt lamsvlees), kjotsupa (lamsvleessoep), plokkfiskur (visstampot met
rugbrauo, walvis, hakarl (gefermenteerde haai), IJslands bier of brennivin, humarsupa
(langoustinesoep) en skyr. Er wordt ook een bezoek gebracht aan de wereldberoemde
hot dog stand Bæjarins Beztu Pylsur. De gids vertelt over de vele beruchte gerechten
uit de IJslandse keuken, zoals schapenkop, blodmor (bloedpudding), papegaaiduikers
en ramtestikels, maar deze staan niet op het menu.
Vertrektijd: dagelijks om
11.30, 13.00, 15.00, 16.00 en 17.00 uur.
Vertrekpunt: Ingolfur
Square
Duur: ca.
2,5 uur. Engelstalige gids. Max. 12 personen.
Prijs: 108 per persoon.
Kinderen van 7 t/m 12 jaar betalen 65.
Op aanvraag is het ook mogelijk een privetour te reserveren.