Gletsjerwandelingen Nigardsbreen & Austdalsbreen


Omschrijving:

In de afgelegen valleien aan de oostelijke kant van de Jostedalsbreen-ijskap is het landschap adembenemend mooi, met blauw/groene meren, met daarin ijsbergen van afgekalfd ijs van de machtige gletsjers. Tijdens begeleide tochten kunt u kajakkend of per motorboot bij de enorme ijsmassa’s komen. U waant zich in Groenland of Antarctica. Op de gletsjers worden de ijzers ondergebonden voor een tocht over het ijs. Een minimale conditie is vereist. Per kajak over Nigardsbrevatnet en tocht Nigardsbreen Zodra het meer is ontdooid kan de tocht naar de gletsjer per kajak worden gemaakt. De kajaktocht duurt ca. 30 minuten heen en ook weer 30 minuten terug. De wandeltocht op de gletsjer duurt zo’n 2 tot 3 uur.
Seizoen, afhankelijk van periode waarin het meer ontdooid is: 7 mei t/m 10 juli en 26 september t/m 10 oktober
Duur: 6 uur
Vertrek: dagelijks 10:00 uur
Minimum leeftijd: 8 jaar Per kajak over Styggevatnet en tocht Austdalsbreen gletsjer Zodra het meer is ontdooid kan de tocht naar de gletsjer per kajak worden gemaakt. De kajaktocht duurt ca. 90 minuten heen en ook weer 90 minuten terug. De wandeltocht op de gletsjer duurt zo’n anderhalf tot 2 uur.
Seizoen, afhankelijk van periode waarin het meer ontdooid is: 10 juli t/m 20 september
Duur: 7,5 uur
Vertrek: dagelijks 10:00 uur
Minimum leeftijd: 7 jaar, maximum aantal kinderen niet meer dan aantal volwassenen.
Per motorboot naar Austdalsbreen en gletsjertocht Zodra het meer is ontdooid kan de tocht naar de gletsjer ook met een motorboot worden gemaakt. De tocht over het meer duurt ca. 25 minuten heen en ook weer 25 minuten terug. De wandeltocht op de gletsjer duurt zo’n anderhalf tot 2 uur. Deze tocht is erg geschikt voor families met kleine kinderen.
Seizoen, afhankelijk van periode waarin het meer ontdooid is: 10 juli - 25 sept
Duur: 4,5 uur
Vertrek: dagelijks 10:00 en 14:00 uur
Minimum leeftijd: 4 jaarWebwinkel: BBI-Travel
 
Prijs: € 0.00
 

©2024 De beste vakantie deals - TopVakantieDeals.nl | Privacy statement