5-Daagse wandeltrektocht Laugavegur met gids


Omschrijving:

De beroemde Laugavegur wandelroute loopt van Landmannalaugar naar het Thorsmork gebied (totaal 55 km.), dwars door het onbewoonde hoogland van IJsland. Je wandelt door een fascinerende landschap met kleurrijke rhyoliet bergen in prachtige pastelkleuren, passeert gletsjers, sissende hete bronnen, watervallen, canyons en doorwaadt verschillende rivieren. In Landmannalaugar kan gebaad worden in een heerlijk warm beekje. National Geographic plaats de Laugavegur Trail in de Top 20 van beste wandelroutes ter wereld. Er wordt overnacht in eenvoudige berghutten in stapelbedden. Een jeep zorgt voor het vervoer van je bagage en het voedsel, zodat je alleen met een dagrugzak kunt lopen. Alle maaltijden tijdens de reis zijn inbegrepen. De reis begint en eindigt in Reykjavik en kan ook als verlenging van een rondreis worden geboekt. Als je alleen de wandelrondreis wil maken moet er voor en na de reis een extra overnachting in Reykjavik gepland worden. Vroegtijdig reserveren is gewenst; de hutten zijn in het hoogseizoen snel volgeboekt. Prijs: € 2578 per persoon. Inbegrepen:

- bustransport van/naar Reykjavik. - Begeleiding door een engelstalige gids. - bagagevervoer. - 4 nachten op basis van indeling in berghut accommodatie. - Alle maaltijden (4 x ontbijt, 5 x lunch, 4 x diner).
Vertrekdata: op 24/6, 1/7, 8/7, 15/7, 22/7, 12/8, 19/8, 26/8, 2/9 en 9/9 om 06.30 uur vanaf de BSI busterminal in Reykjavik.
Verblijf: tijdens de wandelreis wordt overnacht in stapelbedden in eenvoudige berghutten, die worden gedeeld met andere wandelaars. Je dient zelf een slaapzak mee te nemen (evt. ook te huur voor ISK 8000/ca. EUR 50). De hutten zijn verwarmd en beschikken over electriciteit en koud stromend water. Douches zijn aanwezig bij de hutten in Alftavatn, Emstrur en Thorsmork (500 ISK). Het is meestal niet mogelijk je telefoon op te laden, dus er wordt geadviseerd een eigen powerbank mee te nemen. Opladen telefoon in Thorsmork kost ISK 500. Maaltijden: hou er rekening mee dat er onderweg geen winkels of restaurants zijn (alleen in Thorsmork/Husadalur en Alfavatn is een restaurant). De hutten beschikken over kookfaciliteiten. Alle maaltijden zijn inbegrepen, met op de laatste avond een feestelijke bbq. De gids kookt `s avonds voor de groep (hulp is uiteraard welkom). Bij het ontbijt kan elke dag ook een lunchpakket worden samengesteld. Tegen betaling van een toeslag is het mogelijk te opteren voor vegan/vegetarische/glutenvrije maaltijden. Conditie: voor de wandelingen dien je in een goede fysieke conditie te zijn en gewend aan uitdagende wandelingen. Minimum leeftijd: 14 jaar
Kleding/schoenen: zorg voor warme binnenkleding (wol, polyester of fleece; vermijd katoen of jeans), wind- en waterdichte broek en jack met capuchon, goede wandelschoenen, handschoenen en een muts.
Aansprakelijkheid/disclaimer: voor aanvang van de wandelreis dien je een verklaring te tekenen waarin je zelf risico-aansprakelijkheid aanvaardt voor ongelukken die aan je eigen gedrag te wijten zijn.Webwinkel: BBI-Travel
 
Prijs: € 2578.00
 

©2024 De beste vakantie deals - TopVakantieDeals.nl | Privacy statement