4G Highlights op de Lofoten (04Apr - 31aug )


Omschrijving:

Deze excursie begint in Stamsund. De eerste stop met de bus is Gimsoy Church wat in het dorpje Gimsoy ligt. Hier nemen we uiteraard even de tijd om alles vast te leggen op de camera.

Vervolgens zal de bus verder rijden naar Kabelvag, het oudste vissersdorpje op de Lofoten. Hier is de commerciele visindustrie 1000 jaar geleden begonnen. We bezoeken Gallerij Espolin. Deze gallerij heeft de grootste collectie van de zeer geliefde kunstenaar Kaare Espolin Johnson’s. Hij staat bekend voor zijn liefde voor de zee, Lofoten en het leven van een vissersman. Vlakbij de gallerij bevind zich ook nog het Lofoten museum waar je je kan verdiepen in de geschiedenis van de lokale vissersman.
Aan de middeleeuwse kant van de stad Vagar vind je een hoofdgebouw gebouwd in 1815 , authenthieke vissershutjes en boothuizen met onder ander Nordland boten. De laaste stop met de bus is bij de Vagan kerk in Kabelvag. Deze kerk staat ook wel bekend als de Lofoten cathedraal. Deze kerk is gebouwd in 1898 en met zijn 1100-1200 zitplaatsen is het een van de grootste kerken in Noorwegen. Hoogtepunten Ervaar de prachtige natuur op de Lofoten Maak kennis met verschillende kleinde vissers dorpjes zie de prachtige Vagan kerk oftewel de Lofoten kathedraalWebwinkel: BBI-Travel
 
Prijs: € 0.00
 

©2023 De beste vakantie deals - TopVakantieDeals.nl | Privacy statement